Zupa Miętowa
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Delikatnie
podgrzać olej i masło w dużym rondlu, dodać posiekaną cebulę i gotować
na małym ogniu przez 10 minut, aż cebula będzie miękka, ale nie brązowe.
Dodać czosnek i gotować jeszcze 3 minuty.
Dodać 3/4 grochu i 3/4 mięty, bulion, przykryć i gotować na średnim ogniu przez 10 minut.
Zupę zmiksować w blenderze. Przełożyć z powrotem do rondla, doprawić solą i pieprzem, dodać resztę groszku i mięty. Gotować jeszcze przez 5 minut.
Dodać 3/4 grochu i 3/4 mięty, bulion, przykryć i gotować na średnim ogniu przez 10 minut.
Zupę zmiksować w blenderze. Przełożyć z powrotem do rondla, doprawić solą i pieprzem, dodać resztę groszku i mięty. Gotować jeszcze przez 5 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz