niedziela, 26 maja 2013

Pudding sheili.

 Pudding sheili 

Składniki:

-6 dojrzałych brzoskwiń lub nektarynek,
-przekrojonych na pół,
-bez pestek,
-4 czubate łyżki nierafinowanego cukru trzcinowego,
-4 łyżki wody,
-1 laska wanilii przecięta wzdłuż,
-nasionka wyciągnięte,
-125g masła,
-125g cukru,
-2 duże jajka,
-125g mąki,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Do rondla włóż połówki brzoskwiń dodaj cukier trzcinowy, ziarenka wanilii i 4 łyżki wody. Gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut następnie przenieś owoce do wysmarowanego tłuszczem i lekko obsypanego mąką żaroodpornego naczynia lub miski. Utrzyj masło z cukrem i jajkami na puszysta masę. Dodaj mąkę, wymieszaj i rozsmaruj na brzoskwiniach. Piecz w rozgrzanym piekarniku przez 45 minut. Podawaj z creme anglaise, lodami waniliowymi lub śmietaną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz